23 mars 2005

Berit, för helvete!

Där ser man vad man kan hitta på webben...

Socialminister Berit Andnor (s) är ilsken som ett bi över Föreningssparbankens senaste reklamkampanj. Ni vet, den där med gratismiddagen. Berit rasar över att banken vill lura de stackars små okunniga människorna med att bjuda på middag och hon uppmanar kunderna att "använda tiden till att fundera över hur (ens) situation ser ut". Jaha, bara jag som missuppfattade att det var det som var syftet?

Självklart vill FSB tjäna pengar. Välgörenhet blir ingen rik på. (Utom typ bossarna i Röda Korset.) Men utan att samtidigt vilja erbjuda kunderna bästa möjliga service, tjänar man inga pengar. Framför allt inte i så många år. Det är liksom det som är tjusningen med marknadsekonomi - att man kan välja bort sunkiga företag till förmån för ett annat. Ja, helt i motsats till exempelvis landstingsmonopoliserad vård.

Hade Berit kunnat sköta sitt jobb i övrigt, kanske den här kritiken hade varit lättare att svälja. Nu känns det mer som det gamla vanliga företagsovänliga tugget som kommer från vänsterdrägget i tid och otid.

Men Berit kan inte sköta sitt jobb. Hon är minister med ansvar för att barn ska känna sig trygga i (S)verige. Enligt stiftelsen Friends mobbas ETTHUNDRATUSEN barn i detta land - varje dag. "Totalfiasko" comes to mind. Berit, för helvete! Skaffa glasögon - eller skaffa nytt jobb. Fort.