11 februari 2005

(S)ka det aldrig ta slut?

...och där kom det. Igen. Inte nog med alla sossarnas (och då räknar jag hela A-rörelsen med partiet och LO i spetsen) skumRaskaffärer och sovjetiska you-scratch-my-back-and-I-scratch-yours-metoder som varit i år...

Nu har universitetet i min gamla hemstad haft mage att utse Hans Majestät Persson till hedersdoktor! Borde man inte ha både heder och kompetens isåfall - bara en stilla undran? Och till råga på allt - i medicin! Trots att Örebro Universitet saknar medicinsk fakultet eller institution! Någonstans hade jag väl kunnat köpa om det varit i statsvetenskap: gubben lär väl ha lite koll inom det området i alla fall.

Men grejen är att det här är inte bara ett vanligt snedsteg. Det är ännu en stor belöning inom sosseadeln. Styrelseordföranden för Örebro Universitet heter Ulf Larsson och kan bland annat kontaktas på e-postadressen ulf.larsson@primeminister.ministry.se - det vill säga, han har någonting med statsrådsberedningen (statsministerns eget departement) att göra. Göran är alltså Uffes boss, när Uffe inte sliter häcken av sig med tumrullning på Örebro Universitet.

You scratch my back and I scratch yours, som sagt. När får vi se ett slut på maktmi(s)sbruket?

TIM NILSSON
Love, peace and bribery.