04 maj 2005

Sjuka människor ska få hjälp!

Alla har fattat. Alla utom S&M-riksdagsledamöterna. Ja, det är dubbeltydigt. Helt rätt. S:et står för såväl sadism som socialdemokrati. M:et står främst för moderaterna. Så särskilt mycket masochism vet jag inte om det är... hur många moderata riksdagsledamöter drabbar riksdagens mest inhumana beslut på länge...?

I en månad har vi svenskar fått leva med att över hälften av riksdagsledamöterna - VÅRA företrädare - inte tycker att apatiska flyktingbarn är värda amnesti och svensk vård. Det är så att man vill spy. Men vi kan fortfarande ändra på det. Alla beslut kan omprövas. Alla beslut kan rivas upp.

Gör vad du kan: skriv insändare och debattartiklar, eller varför inte maila
migrationsminister Barbro Holmberg
, de socialdemokratiska eller moderata riksdagsledamöterna (alla riksdagsledamöter kan nås enligt principen fornamn.efternamn@riksdagen.se). Och kom ihåg att de måste svara om du begär det.

Och du - demonstrera.
Det ordnas hur många manifestationer och demonstrationer som helst mot det här. Nu på lördag, 7 maj, arrangerar kampanjen Flyktingamnesti 2005 demosar på lite olika håll i landet. Kolla vilka tider som gäller i staden närmast dig.

Till dess, roa dig med att byta ut varningstexterna på era cigarrettpaket, mot till exempel: "Barbro Holmberg kan skada en flykting allvarligt."