27 april 2005

Fy, dumma Paolo.

Paolo Roberto har retat upp Orienterings-Sverige. Han har hävt ur sig något så elakt, vidrigt, kränkande, nedlåtande (men icke desto mindre helt sant) som att titta på orientering är "...som att se målarfärg torka".

Vad blir skogsmullarna så upprörda över? Är det någon - utövare inräknade - som på allvar TYCKER att sporten är en underhållningssport?!? Snälla små bävrar...

Självklart ska man hålla på med orientering om man finner det underhållande. Självklart ska man gå upp snortidigt på helgerna för att smutsa ner kläderna, oavsett om det är i skogen, på en fotbollsplan eller i ett schysst gatuslagsmål - om det är det man vill. Men det finns anledningar till att man inte sänder 10-åringsfotboll i TV: Det är astrist att titta på, utom för de tindrande föräldrarna. Det har noll marknadsvärde. Därför sänds det inte.

Paolo menar att enda möjligheten att han skulle titta på orientering var om de sprang nakna och låg med varandra vid varje kontroll. Jag skulle nog inte ens titta då. Fan, face the facts: Orientering är inte underhållning. Det är bara en hinderbana för veganer.