12 maj 2005

Elitfeministerna slår till

I Metro idag kunde man läsa att Feministas-aktivister funderar på att byta namn eftersom deras identiteter snart blir kända. Hur då? Jo, när förundersökningen om deras aktion mot en klubb i centrala Stockholm blir klar, blir den offentlig. Aktivisterna har haft med sig slagträn och kulpåsar ("för att spela kula") - men vill anmäla vakterna för misshandel.

Jag är inte heller sådär barnsligt förtjust i vare sig porr eller porrklubbar. Men något som jag är än mindre förtjust i är fegisar som inte kan stå för det de gjort. Porr, porrklubbar och porrhandel är lagliga ting som inte ska utsättas för feminazistisk terrorism. Sorry boys and girls, men vi har faktiskt yttrandefrihet i Sverige.

Om ni anser att det är rätt att trakassera porrhandlare, att det är rätt att förbjuda porr - och att det dessutom är folkmajoritetens vilja - så borde ni inte vara rädda för efterräkningar. Om resten av samhället håller med er, kommer resten av samhället att stötta er. Men ni vet att det inte är så.

Civil olydnad är bra. När den utförs mot myndigheter och för att visa på korkade lagar och beslut. Ett exempel är att gömma illegala (trams, människor är inte illegala) invandrare eller flyktingar hemma. Utmärkt civil olydnad. Att krossa bankers skyltfönster eller bränna McDonald's-möbler är inte civil olydnad. Det är skadegörelse.

Å andra sidan - att det finns barn i min generation som på allvar tror att porr, banker och McDonald's är roten till all världens orättvisa och ondska... det är ett sjukt mycket större problem än en nedslagen aktivist eller ordningsvakt. Idioter.