03 december 2005

Big Brother's watching you... r closet!

Sverige vaknade igår upp till verkligheten att Riksdagen klubbat igenom ett maskeringsförbud vid "allmänna sammankomster" (demonstrationer). Ursäkta, men hur fan tänkte de då?

Nog fan måste man få kunna demonstrera med sitt ansikte täckt, om man vill det? En levande demokrati förutsätter förvisso att människor vågar stå för sin åsikt - men att demonstrera maskerad kan väl mycket väl vara ett första steg på vägen? Om så är fallet så finns det väl inget försvar för att inte få klä sig som man vill?

Det anförs som argument att om någon maskerad nöffnasse eller afa-apa (det är ju dem det gäller...) börjar uppvigla eller gör något annat olagligt så blir det svårare att gripa dem om man inte kan se ansiktet. Tja, hade sossarna brytt sig om att fixa fram en polis till, eller två... eller sextusen, de senaste tio åren, så hade det nog inte heller varit ett problem.

Vad blir det i framtiden, ska staten ges ovillkorligt tillträde till min garderob för att sortera ut opassande grejer som polotröjor och solglasögon?

Något skrapande, som låter som ett stycke stål //
det kan väl bara va' Babylon, som pillar i ditt nyckelhål
- Fattaru/Fjärde världen: "Babylon"