14 november 2005

Idag Stockholm - imorgon Sverige!

Förrförra fredagen började aktivister i Liberala ungdomsförbundet Storstockholm att nattvandra. (Läs pressmeddelandet här.) I fredags fortsatte nattvandringarna, liksom kommande fredag. Och fredagen därefter. Och åtminstone fram till årsskiftet.

När inte regeringen och stadshuset orkar ta tag i det folkhem i förfall som Sverige blivit, är det skönt att det finns personer som är beredda att offra party och peace en fredagkväll - utan en krona i ersättning! - för att kanske göra det tryggare för bara någon enda ung tjej eller kille att gå genom Humlegården eller Berzelii park.

Jag är vansinnigt stolt över att vara vice ordförande i ett distrikt med så ärligt engagerade unga människor!

Och fredagen den 25 november följer Liberala ungdomsförbundet på förbundsnivå upp Stockholmsinitiativet och lanserar en riksomfattande kampanj med samma tema: manifestation plus nattvandring. Idag Stockholm - imorgon Sverige.

Jag är vansinnigt stolt över att vara medlem i ett förbund med så ärligt engagerade unga människor!

(Jaja, SSU och Ung Vänster är också jätteengagerade. De har säkert jiddrat om det här på tusen möten. För en mer detaljerad utläggning hänvisar jag till länksamlingen i - och efterföljande debatt - ett inlägg på Fredrik R. Krohnmans Blog Dizz.)